karelschiepers-online

Update Openoffice.org

1 reactie

afbeelding openoffice van website
Er is een Nederlandstalige update verschenen van OpenOffice.org (versie 2.01).

Achtergrondinformatie kun je in in een artikel lezen op ZDNet.be

Je kunt het rechtstreeks downloaden en documentatie afhalen op de site van OpenOffice.org.

OpenOffice.org is een gratis en goed alternatief voor het Office-pakket. Het bevat naast een tekstverwerker, o.a. ook een rekenprogramma, een presentatieprogramma ….. Het gebruik van de producten van Microsoft is dus niet langer verplicht.

Ik gebruik het programma al een hele tijd. Als je een beetje met de andere teksverwerker overweg kunt, is overschakelen niet zo moeilijk. Het programma heeft een aantal voordelen i.v.g. met de andere. Zo kun je rechtstreeks van alle documenten pdf-files maken. Dit is toch wel interessant, zeker als je documenten moet uitwisselen.

Bovendien kun je in deze laatste versie documenten gemaakt met een andere tekstverwerker of rekenblad eenvoudig openen. Waar er in vorige versies altijd een probleem was met de lay-out, is dit nu opgelost. Concreet: een document in word kan zonder problemen geopend worden en je kunt er gewoon aan verder werken.

Waarom dan overschakelen? Er zijn verschillende redenen om over te schakelen:

  • het programma is op een aantal punten eenvoudiger in gebruik. Alle functie zitten samen. Zo kun je, bijvoorbeeld, de opmaak van een tabel vanuit één menu sturen.
  • je kunt eenvoudig pdf-files maken. Als je documenten op het internet plaats of in een leeromgeving, zou dit in een formaat moeten zijn dat iedereen kan gebruiken. Het is onfatsoenlijk om ouders en leerlingen te verplichten te investeren in het pakket van Microsoft.
  • je werkt mee aan het voorkomen van een volledig monopolie van Microsoft. Het is immers zeer duidelijk dat een bedrijf dat een monopolie heeft zijn producten onvoldoende aanpast. Door te zorgen voor concurrentie kan dit vermeden worden. Een voorbeeld is de browser van Microsoft. Ze zijn pas begonnen met deze te moderniseren na het succes van Firefox.
  • leerlingen en ouders moeten niet meer investeren in dure software. OpenOffice.org kan gewoon van het internet worden geplukt en gebruikt. In tijden van ‘gratis’ onderwijs, is dit toch wel belangrijk.
Advertenties

One thought on “Update Openoffice.org

  1. Pingback: karelschiepers-online- » Blog Archive » Pdf-documenten maken (instructiefilmpje)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s