karelschiepers-online

EU wil kind beschermen tegen mobieltje

Een reactie plaatsen

Ik las net op Ict op School weer een voorstel van de Europese Commissie. Nu een voorstel om het gebruik van een GSM door kinderen te regelen. Is het niet de taak van de ouders om hun kinderen te leren omgaan met een GSM? Is het niet de taak van de ouders om te beslissen of hun kinderen een GSM krijgen en kunnen gebruiken? Bovendien is het misbruik van een GSM waarschijnlijk beperkt. Overigens kan pesten ook op een andere manier, daar is geen GSM voor nodig.

Wat misschien wel nodig is, is opvoeding. De commissie zou er beter voor zorgen dat kinderen een goede opvoeding krijgen. Hiervoor is het nodig dat er een goed onderwijs wordt uitgebouwd. Maar vooral moeten de ouders (toch zeker sommige ouders) er worden op gewezen dat zij de belangrijkste taak hebben in de opvoeding. Indien de overheid weer een nieuwe regel uitvaardigd, geeft zij een verkeerd signaal aan de opvoeders. Nml. jullie moeten niet opvoeden, wij (overheid) nemen dat wel over door alles te regelen.

Overigens is dit ook weer zo’n voorbeeld van een maatregel die een product wil aanpakken. Het is niet het product dat slechts is, wel het verkeerd gebruik deugd niet.

Bron: EU wil kind beschermen tegen mobieltje — Ict op School
[tags]EU, Europese Commissie, wetgeving, GSM[/tags]

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s