karelschiepers-online

Arbeidskosten

Een reactie plaatsen

Het zal wel niet anders kunnen dan aan de hoge arbeidskosten iets te doen. Als je een vergelijking maakt met een aantal landen in het voormalige Oostblok of China, zullen wij zeker iets moeten doen willen wij niet de volledige industrie verliezen.

Vraag is natuurlijk wat loonkosten zijn. Deze bestaan uit het loon dat een werknemer ontvangt en de belastingen en sociale zekerheidsbijdragen. Iedereen is het eens dat het netto-loon niet te hoog is (zeker als je kijkt wat er nodig is om van te leven). Dus rest er niets anders dan iets te doen aan de belastingen en sociale zekerheidsbijdragen.

Hiervoor is misschien enige creativite nodig van de politici (zelfs van iedereen). Het is dan waarschijnlijk nodig eens de alternatieven van een aantal groepen te bekijken. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Vivant en WorkforAll. Maar misschien vergen deze voorstellen een ingrijpende veandering in onze manier van denken dat het op korte termijn niet haalbaar is en dat er misschien nog dram’s gaan voorkomen zoals Volkswagen in Vorst. Overigens gaan er maandelijks tientalle arbeidsplaatsen verloren door o.a. een te hoge loonkost. Daar mag ook eens worden aangedacht.

Geschreven naar aanleiding van: De Morgen on line / Arbeidskosten centraal in toekomst VW Vorst

[dels]arbeidsmarkt[/dels][tags]Volkswagen, Vorst, arbeidsmarkt, loonkosten[/tags]

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s