karelschiepers-online

creativiteit in het onderwijs wordt gewaardeerd

Een reactie plaatsen

De minister heeft aandacht voor creativiteit. Hij looft deze school in Beringen waar men een relatief eenvoudig concept heeft uitgewerkt om de leerlingen zeer practische kennis bij te brengen. In een echte situatie (een bouwwerf) wordt hen een beroep aangeleerd. Relatief simpel, maar veel leerrijker dan op de schoolbanken en in het werkhuis.

Getuigen hiervan:

“De motivatie van de leerlingen is erg hoog en hun attitudes worden bijgestuurd. Bovendien verhoogt het hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk”, zo zei directeur Carlo Clerx van het Vrij Technisch Instituut in Beringen.

Eén van de belangrijkste opdrachten van het onderwijs (de belangrijkste zelfs van het BSO en deel van het TSO). Wanneer volgt de rest??????

En voor zij die bang hebben dat het leerplan niet volledig wordt behandeld (er zijn er nog steeds die denken dat het leerplan zoiets is als een bijbel)

Het proefproject legt de nadruk op praktijkopleiding. De theorielessen worden uitdrukkelijk afgestemd op de actuele bouwfase in het project en er wordt voortdurend teruggeschakeld naar de leerplandoelstellingen.

Gelezen: Het Belang van Limburg – online krant: Vandenbroucke ziet heil in Berings school-bouwproject en DeMorgen.be: Onderwijs – Vandenbroucke positief over bouwproject in Beringse school (320939)

[dels]onderwijs[/dels][tags]onderwijs, leerplan[/tags]

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s