karelschiepers-online

Oost en west samen op stap

Een reactie plaatsen

Gisteren heb ik deelgenomen aan de rondrit van oldtimers door het Hageland ter gelegenheid van 50 jaar Trabant. Deze rondrit werd georganiseerd door Ifa Club (Marc Willems) en de Hagelandse Kevervrienden (Egide Jaspers)

Iets na de middag verzamelden wij aan de abdij van Vlierbeek in Kessel-Lo. Dit is een oude Benediktijnerabdij gesticht in 1125. Naast de abdij, op het kerhof, liggen enkele oudstrijders en gedeporteerden begraven.

Daarna trokken wij door de streek ten oosten van Leuven, richting Vissenaken. De rit verliep grotendeels over kleine wegen. Het was dus een rustige rit. Wij konden dat ook ruimschoots genieten van de mooie streek. De lentezon zorgde voor een extra accent.

Na ongeveer 2 uur, arriveerden wij aan het militair depot van Vissenaken. Dit miltair domein wordt nu niet meer gebruikt als opslagplaats voor de reserve van het leger. Momenteel worden hier militaire voertuigen en vliegtuigen opgeslagen die geen plaats hebben in het Koninklijk Legermuseum in Brussel. Het depot is niet enkel een opslagplaats. Hier worden ook legervoertuigen (vooral tanks) gerestaureerd en onderhouden.

Wij kregen een rondleiding door enkele vrijwilligers van het Tankmuseum. Op die manier konden wij kennismaken met de restauratie van tanks en andere legervoertuigen. Een werk dat met veel liefde en precissie door vrijwilligers wordt uitgevoerd. Zo’n restauratie duurt ongeveer drie jaar. Hierbij wordt de tank volledig gedemonteerd, inclusief de moter. Deze wordt volledig gerenoveerd. De rest wordt gezandstraald en van enkel nieuwe lagen verf voorzien. Daarna wordt de tank opnieuw geassembleerd. De tank is dan weer ‘klaar voor gebruik’.

Momenteel worden door hen verschillende tanks gerestaureerd, onderhouden en bewaard. Hier staan enkele unieke exemplaren: Sherman, Patton, Leopard, M22 Locust….

Om het bezoek af te sluiten kregen wij nog een demonstratie.

Na dit bezoek reden wij verder richting Boutersem. Hier werd de rondrit afgesloten met een drink in een plaatselijk cafe.


Meer hierover:

[dels]oldtimer[/dels][tags]tanks, oldtimer, Trabant, Volkswagen, Kever[/tags]

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s