karelschiepers-online

Ziekteverzuim stijgt ook in privé (update)

Een reactie plaatsen

Er moet dus dringend iets gebeuren aan de werkdruk. Het is nog maar de vraag of de werkdruk de enige reden is. Het zal natuurlijk wel, gezien de tekorten op de arbeidsmarkt en de kost van arbeid.
Maar onze manier van leven zal toch ook wel een invloed hebben. Want wat willen wij allemaal: een huis (soms te groot en te duur), op vakantie gaan (liefst naar de zon), dure gsm, auto (één of meerdere), ….. Als wij misschien met minder tevreden zouden zijn, zou de druk en de stress ook afnemen.

clipped from www.hbvl.be
Dat blijkt uit de meest recente cijfers van sociale dienstengroep SD Worx. In vergelijking met vorig jaar lag het ziekteverzuim de voorbije drie maanden gemiddeld haast een halve procent hoger.

“Dit zijn geen normale schommelingen. Er is duidelijk iets structureels aan de hand”, zegt Veerle de Jong van SD Worx. “We hebben een sterk vermoeden dat dit het gevolg is van de krapte op de arbeidsmarkt. Door de sterke economische groei kampen heel wat ondernemingen met personeelstekort, waardoor de algemene werkdruk in onze bedrijven is toegenomen. Beginnende werknemers krijgen vaak te weinig inlooptijd en oudere personeelsleden moeten almaar meer presteren. Dat leidt tot stress en verlies aan motivatie. En dat zijn allemaal factoren die het ziekteverzuim in de hand werken.”

Lees ook de reactie op deze cijfers: Socioloog trekt stijging ziekteverzuim in twijfel – Mensen – Economie – Trends.be

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s