karelschiepers-online

software huren via internet

Een reactie plaatsen

Een Gents bedrijf, Combell, heeft een overeenkomst met Microsoft afgesloten om software ter beschikking te stellen via het internet en er prijs per gebruiker voor te vragen (lees meer hieronder).

Een bemerking daarbij. Er bestaan nu al verschillende mogelijkheden om te besparen op software: open source software en verschillende toepassingen in kader van web 2.0.

Kijk hiervoor o.a. eens tussen mijn collectie links: web 2.0 en opensource.

clipped from www.hbvl.be

Computergebruikers hoeven binnenkort geen softwarepakketten meer aan te kopen, maar zullen ze via het internet kunnen huren.

Het jonge Gentse internetbedrijf Combell heeft daartoe een akkoord afgesloten met Microsoft.
Combell heeft zopas een deal afgesloten met Microsoft om samen software ter beschikking te stellen via het internet. Voor Belgi� is Combell de bevoorrechte partner van de Amerikaanse computerreus.

Dat biedt een pak voordelen. Je hoeft geen softwarepakketten meer te kopen of up te daten. De meest recente programma’s staan altijd op de servers van Combell. Je betaalt een maandelijkse forfait per gebruiker of per keer dat je het pakket gebruikt.

Omdat je zelf geen software meer moet installeren op je harde schijf, kan je een lichtere computer kopen. Voorwaarde is wel dat je breedbandtoegang hebt tot internet. Je eigen documenten staan namelijk niet op de harde schijf van je computer, maar op de servers van Combell.

Ook op: DeMorgen.be: Microsoft – Software ‘te huur’ via internet (558478)

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s