karelschiepers-online

Sociaal pact voor Wallonië

Een reactie plaatsen

Toch wel een aantal opmerkelijke uitspraken van Rudy Demotte, een socialist. Een duidelijk bewijs dat ook hij inziet dat wilde stakingen moeten worden vermeden. Dit is zeker geen beperking van het stakingsrecht, wel een aanpassing aan een moderne economie en maatschappij. Een uitspraak die een voorbeeld kan zijn voor anderen.

clipped from www.demorgen.be

Rudy Demotte, de minister-president van het Waalse gewest, stelt zijn sociaal pact voor Wallonië voor. Hij meent onder meer dat sociale vrede nodig is “om de Walen aan het werk te zetten”. De conflicten tussen werkgevers en vakbonden “schaden het imago van het gewest”. “Er is een nieuw Waals sociaal pact nodig, dat de vakbeweging, het patronaat en de overheidsverantwoordelijken bindt”, zegt Demotte.

“Een minimumtermijn die in acht genomen moet worden vooraleer acties als een staking worden ondernomen, lijkt een dynamiek die naar andere sectoren kan worden uitgebreid”, aldus de Waalse minister-president in een verwijzing naar het akkoord dat in Charleroi in het dossier Ryanair werd bereikt. “Het principe van een wilde staking is een type van actie dat geweerd moet worden in een gewest dat zich toelegt op zijn economisch herstel”, meent Demotte. Hij denkt dat Wallonië “nog te lijden heeft van zijn stakersimago”.
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s