karelschiepers-online

Franstalige scholen starten zonder nieuwe pc’s

Een reactie plaatsen

Wat een miserie om nieuwe computers te bestellen voor de Franstalige scholen. Arme leerlingen en leerkrachten, die maar moeten blijven werken met oude computers of met te weinig computers.


Het lijkt er dus sterk op daar hier kan worden gesproken van ‘amateurisme’. Men had misschien beter naar Vlaanderen gekeken hoe daar geïnvesteerd werd/wordt in ICT (ook wel niet voldoende, maar ja). Het was misschien veel beter geweest de scholen gewoon meer middelen te geven, zodat ze zelf hun materiaal konden aankopen. De vertraging is het gevolg van de centralistische aanpak.

clipped from www.datanews.be
Het project CyberClasse van de Franse Gemeenschap voorziet in de aanschaf van 40.000 nieuwe Mac’s en pc’s voor het lager en het secundair onderwijs. Maar het anderhalf jaar geleden opgezette project liep eindeloos veel vertragingen en ‘incidents de parcours’ op. De vijf bedrijven die inschreven op het ‘klanten’luik moeten hun huiswerk hermaken.
De echte verliezer in dit verhaal is natuurlijk het onderwijs.
Het parcours was niet alleen chaotisch, ook de effici�ntie was ver te zoeken: het lastenboek dat als vaag bestempeld werd en daardoor aanleiding gaf tot uiteenlopende interpretaties, budgetherzieningen, licentiebeheer dat te wensen overlaat, enz. En daarmee is de kous niet af: de helpdesk, het meubilair en de verzekeringen moeten ook nog via een aanbesteding passeren.
Voor de scholen zit er niets anders op dan te wachten. Het materiaal raakt verouderd (sommige pc’s zijn zeven jaar oud, of ouder). En de implementatie van het nieuwe materiaal zou over nog es drie jaar worden gespreid…
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s