karelschiepers-online

De Gucht geeft onderhandelaars veeg uit de pan

Een reactie plaatsen

Hieronder enkele citaten uit de toespraak van Karel De Gucht. Er is natuurlijk veel voor te zeggen. Het lijkt er inderdaad sterk op de voor sommigen de plaatselijke problemen belangrijker zijn dan wat er buiten onze grenzen allemaal aan de hand is. De communautaire discussie (en wij hebben nog niets anders gehoord) moet eens in een breder perspectief worden bekeken.
Bovendien is zijn pleidooi voor een sterke Europese Unie zeer op zijn plaats. Om vooral de mundialisering aan te pakken, is meer samenwerking binnen Europa nodig.

clipped from www.demorgen.be
die zich volgens hem vastklampen aan de kleine communautaire probleempjes terwijl ze de wereldproblematiek verwaarlozen.
“Het is niet omdat wij een moeilijke regeringsvorming meemaken dat de rest van de wereld stilstaat en nagelbijtend de poort van ons aller Hertoginnedal in de gaten houdt”
haalde scherp uit naar “diegenen die zich dagelijks opwinden over de kleine communautaire problemen op ��n van de beste plekken om te leven op aarde”.
Op mijn harde schijf is er wel ruimte voor de wereld buiten B-H-V
We blijven dus op koers. We blijven voorstander van een actief buitenlands beleid, een effectief multilateralisme en een sterke Europese Unie als antwoord op de uitdagingen van het begin van de 21ste eeuw en die zijn niet min
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s