karelschiepers-online

Vlaanderen voorziet 25 miljoen euro voor nieuwe stemcomputers

Een reactie plaatsen

Enkele bemerkingen hierbij:

  • ik denk dat het beter is terug te keren naar het potlood en papier. Want zijn computers altijd betrouwbaar? Bovendien, papier kan altijd terug worden bovengehaald als er ooit een betwisting van een uitslag is. De stemcomputers hebben ook wel een geheugen. Maar de technologie is enkel te begrijpen door mensen die (veel) verstand hebben van computers. De meeste mensen hebben dit niet. Papier kan door iedereen worden gelezen.
  • het voorzien van geld in een begroting, wil niet zeggen dat het ook zal worden uitgegeven. Indien federaal beslist wordt om terug met potlood en papier te stemmen, kan het geld aan iets anders worden uitgegeven. De wachtlijsten bijvoorbeeld of aan een belastingsverlaging.

clipped from www.datanews.be
De Vlaamse regering stelt vandaag de begroting voor 2008 voor. Daarin is maar liefst 25 miljoen euro voorzien voor nieuwe stemcomputers. Maar in de federale kamer is nog geen duidelijkheid over de manier waarop we in de toekomst zullen stemmen…
dat de stemcomputers zo verouderd waren, dat voor de regionale en Europese verkiezingen van 2009 een ander stemsysteem zou worden gekozen, al dan niet elektronisch. De federale overheid liet daarover deze zomer een studie uitvoeren. Als we een nieuw federaal parlement hebben, zal die studie daar worden besproken en zal de knoop worden doorgehakt.
Vlaanderen hoopt naderhand een deel van dat geld te recupereren van de federale overheid, zodra die een beslissing genomen heeft. Het is geen geheim dat in Vlaanderen de liefde voor elektronisch stemmen vrij groot is, terwijl de meeste Franstalige partijen liever terugkeren naar het oude vertrouwde pen en papier. Of de Vlamingen dus hun verhoopte federale geld zullen zien, is dus nog zeer de vraag.
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s