karelschiepers-online

Cubanen krijgen nieuwe koelkast

Een reactie plaatsen

Zo gaat dat in een communistische dictatuur. Wij gaan gewoon naar de winkel als wij aan een nieuwe koelkast toe zijn (of zelfs vroeger). Ginder moet je wachten op de overheid. Wat een on-vrijheid.

clipped from www.demorgen.be

In de Cubaanse hoofdstad Havanna staan momenteel honderden koelkasten op de stoep. De overheid wil de oude koelkasten uit de jaren vijftig en zestig massaal vervangen door moderne en milieuvriendelijkere exemplaren.

De nieuwe toestellen zijn van Chinese makelij en kosten 270 dollar. Veel geld als je weet dat de gemiddelde Cubaan 15 dollar per maand verdient. “Het is alsof ik een familielid buiten aan de deur zet”, aldus de 71-jarige Efe Yolanda over de koelkast die sinds 1950 in haar bezit was. Net als zij wachten duizenden ‘habaneros’ op vrachtwagens die de moderne koelmachine brengen.

Het vervangen van de koelkasten maakt deel uit van de ‘energierevolutie’ die in 2005 begon. Bedoeling is om de Cubaanse energiebronnen te vernieuwen, het distributiesysteem te verbeteren en de consumptie van energie te verminderen.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s