karelschiepers-online

Te veel CO2 in meeste klaslokalen

Een reactie plaatsen

Uit een studie van Test-Aankoop (zie samenvatting hieronder) blijkt dat de lucht in de meeste onderzochte klassen slecht is. Een reden te meer om een gezondheids- en milieubeleid uit te bouwen in de scholen dat aandacht heeft voor het leefklimaat van de leerlingen in school. Hier moet niet worden gewacht tot er weer geld wordt vrijgemaakt. Eenvoudige maatregelen, zoals verluchten van de klassen, kunnen al wat soelaas brengen.

clipped from www.demorgen.be
Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop. Vooral het CO2-gehalte in de lucht is in de meeste lokalen veel te hoog. Volgens de consumentenorganisatie is het probleem te wijten aan een slechte staat van de schoolgebouwen en/of een gebrek aan voldoende verse lucht door een inefficiënt ventilatiesysteem of een overbevolking van de klassen.

was een te hoog CO2-gehalte in de lucht. “In 47 van de 60 lokalen werden waarden opgemeten die wijzen op luchtvervuiling en onvoldoende ventilatie”, luidt het. “Kinderen worden daar moe van en hun aandacht en concentratievermogen vermindert er sterk door”.
De lucht in de lokalen is ook vervuild door vluchtige organische componenten, zoals benzeen en tolueen. Dat zijn stoffen die aanwezig zijn in isolatiemateriaal, tapijt, knutselgerief en onderhoudsproducten.
Voorts werd in meer dan de helft van de scholen een te hoge concentratie schimmelsporen gevonden en is de temperatuur in bijna de helft van de klaslokalen te laag
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s