karelschiepers-online

Frankrijk schrapt reconstructie historische veldslag WOII

Een reactie plaatsen

De reconstructie wordt verboden omdat men schrik heeft dat neonazi’s ervan gebruik zouden om de bezetting te bagatelliseren.

Het was beter geweest de reconstructie te laten doorgaan en deze te gebruiken om aan te tonen hoe bloedig en onmenselijk een oorlog is. Tegelijkertijd kan dan ook aandacht worden gegeven aan de gruwelen van het nazisme. Het verbieden is een gemiste kans.

clipped from www.demorgen.be

Het Franse ministerie van Defensie heeft deze maand het naspelen van een historische slag uit de Tweede Wereldoorlog in Normandië afgelast uit angst dat dit neonazi-sentimenten in de hand zou werken. Dat heeft het ministerie van veteranenzaken bekendgemaakt.

Onderminister van veteranenzaken Alain Marleix zei de educatieve waarde van het naspelen van historische veldslagen te erkennen, maar ervoor te vrezen dat ze veranderen in manifestaties ter verheerlijking van militaire strijd. Hij zei dat er wellicht groepen aan willen deelnemen met een fascinatie voor het Derde Rijk, “die de aanwezigheid van de nazi-bezetters op Franse bodem tijdens de Tweede Wereldoorlog willen bagatelliseren”.

In Frankrijk zijn volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zo’n drieduizend neonazi’s actief in organisaties die onder meer verantwoordelijk worden gehouden voor vernielingen aan joodse begraafplaatsen.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s