karelschiepers-online

Integratie ICT in onderwijs neemt generatie in beslag

Een reactie plaatsen

Afgaande op volgend citaat, zal het dus nog wel een tijd duren voor ICT echt geïntegreerd wordt in het leren. Het zal dan voor de volgende generatie leerkrachten en leerlingen zijn. Dit kan geen argument zijn waar tegenstanders van ICT-toepassingen zich achter verschuilen.

ICT is een belangrijke meerwaarde voor het onderwijs en moet zo snel mogelijk meer worden toegepast. Er moet dus nu ook meer inspanning worden gedaan. En dat is niet enkele investeren in technische middelen, maar ook meer in de bijscholing van leerkrachten (en zelfs ouders).

clipped from wilfredrubens.typepad.com

Duurt het een hele generatie voordat ICT echt geïntegreerd is in het onderwijs? De Amerikaanse hoogleraar John King denkt van wel.


King, who researches and promotes use of technology in learning, said that the true use of technology is not in the educational programs used in many classrooms, but in the ability to connect larger groups of students in learning.

Pulling out its full value will take teachers not only trained in use of the technology, but whose life experience includes using it, King said.

Volgens King is hier sprake van een transformatie, die niet binnen een paar jaar gerealiseerd kan worden. Het gaat daarbij niet alleen om de toepassing van technologie in het onderwijs, maar vooral om het gebruik van ICT bij nieuwe manieren van leren en lesgeven. Daarbij ziet King onder andere brood in het gebruik van sociale netwerken voor leren. Ook denkt hij dat met behulp van ICT leren ook veel meer buiten “de klas” plaats zal vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s