karelschiepers-online

1.500 minderjarigen in de illegaliteit

Een reactie plaatsen

Vooral wat in de laatste paragraaf staat is zeer verontrustend: ‘jaarlijks verdwijnen 1.500 minderjarigen in de illegaliteit’. Zij verdwijnen niet enkel in de illegaliteit, maar vooral in de prostitutie en slavernij. Waar is de overheid??? Waar blijft het goede bestuur??

clipped from www.demorgen.be

In ons land verdwijnen ieder jaar ongeveer 1.500 niet-begeleide minderjarigen in de illegaliteit. Het gaat meestal om Afrikaanse jongeren, meer meisjes dan jongens, die door hun familie alleen op het vliegtuig naar Zaventem werden gezet. Dat blijkt uit cijfers van afhandelingsbedrijf Flight Care.

Bijna tienduizend alleenreizende kinderen vertrekken of komen ieder jaar aan op de luchthaven van Zaventem. Het gaat meestal om jongeren vanaf vijf jaar die tijdens de schoolvakanties op bezoek gaan bij familie in het buitenland. Vooral op vluchten van en naar Nice, Genève en Marseille zitten veel kinderen zonder ouders of familie. Luchtvaartmaatschappijen rekenen 50 euro extra per kind per vlucht aan voor de opvang.

Naar schatting 1.500 jongeren die jaarlijks alleen in Zaventem aankomen, verdwijnen kort daarna in een illegaal circuit en worden uiteindelijk in de prostitutie gedreven of als slaafje ingezet.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s