karelschiepers-online

Stemcomputers mogen nog niet weg

Een reactie plaatsen

Volgens minister Keulen (zie clip hieronder) mogen de gemeenten de stemcomputers nog niet wegdoen. Het is inderdaad beter op alles voorbereid te zijn. Want misschien zijn er binnenkort nieuwe federale verkiezingen. Tenzij er de volgende week spectaculaire dingen gaan gebeuren????

clipped from www.hbvl.be
Volgens Vlaams minister van Binnenlandse Bestuur Marino Keulen (Open Vld) mogen de gemeenten de stemapparatuur voor bij verkiezingen niet weggooien “gelet op de mogelijkheid van tussentijdse verkiezingen”

De Vlaamse en federale regering hadden afgesproken dat de stemapparatuur van de Vlaamse gemeenten een laatste keer zouden gebruikt worden bij de federale verkiezingen van 10 juni 2007. Contractueel is de apparatuur nog bruikbaar tot eind 2008. Voor de eerstvolgende verkiezingen, de regionale en Europese verkiezingen van juni 2009, kan de apparatuur dus niet meer dienen.

Toch mogen de gemeenten de apparatuur volgens Keulen niet zomaar bij het vuilnis zetten. “De opslag en het onderhoud moeten gewaarborgd blijven, gelet op de mogelijkheid van tussentijdse verkiezingen”,

Als er dus voor eind 2008 door omstandigheden (bv. regeringscrisis, probleem met opvolgers,…) tussentijdse verkiezingen moeten georganiseerd worden, moet de huidige apparatuur opnieuw van stal gehaald kunnen worden
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s