karelschiepers-online

Carrefour maakt al reclame voor Kerst

1 reactie

Is die sperperiode (zie clip hieronder) niet overdreven? Ik denk het wel. Of er nu reclame wordt gemaakt of niet, kinderen komen toch al in aanraking met de voorbereidingen van Sinterklaas en de Kerstman. Denk maar aan de intochten van Sinterklaas die er nu al zijn. Of de etalages die worden ingericht met het oog op de feesten. Bovendien stoort dat toch niet echt (en als het al stoort, moet je de reclame gewoon weggooien of niet bekijken).

En het zijn toch de ouders die de aankopen moeten doen en niet de kinderen, die zogenaamd moeten worden beschermd tegen de reclame.

Wat veel erger is, is het ontvangen van reclame uitsluitend in het Frans en dan nog van een bedrijf in Limburg……

clipped from www.demorgen.be

De folder is echter een inbreuk op de sperperiode voor reclame over Kerstmis en Sinterklaas die de Raad voor Verbruik in 2000 uitvaardigde.

Volgens het advies van de Raad voor het Verbruik is reclame in de nabijheid van kinderfeesten gebonden aan bepaalde data. Zo mag reclame over Sinterklaas en Kerstmis pas vanaf 1 november in uw brievenbus of mailbox vallen.

Het verbod geldt niet enkel voor advertenties waar uitdrukkelijk het kinderfeest bij naam wordt genoemd. Een simpele afbeelding van de kerstman, sinterklaas of de paashaas volstaat voor een overtreding.

De reclame waarvan sprake zit wel al vanaf maandag in de brievenbussen. In 2004 verdedigden zich al enkele betrokkenen tegen de inbreuken met het argument dat het advies van de Raad voor Verbruik niet bindend is.

Fedis, de federatie van de distributiesector, steunt Carrefour. “De bewuste reclame is niet bedoeld voor kinderen en terwijl het advies precies reclame voor die doelgroep viseert.”
Advertenties

One thought on “Carrefour maakt al reclame voor Kerst

  1. hallo
    om een klacht te sturen naar carrefour vind ik geen email adres kunt u mij daar bij niet helpen. want hun site is uitgebreid genoeg maar als bejaarde vind ik er mijn weg niet in. Ze maken reclame zoveel dagen voor kerst maar als ge iets zoekt in de volders is het niet beschikbaar. Tot wie moeten wij ons danrichten. kopen om te kopen doeik niet en kan ik niet financieel;
    dus ik heb wat hulp nodig.
    groetjes Bieke

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s