karelschiepers-online

toch 200 000 banen!!!

Een reactie plaatsen

Ondanks de kritiek van sommigen op Verhofstadt, is het er dan toch van gekomen. Maar, hoeveel heeft de politiek hieraan bijgedragen???

clipped from www.tijd.be
blijkt uit cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen. Het aantal banen steeg tussen het tweede kwartaal van 2006 en dezelfde periode van 2007 met bijna 72.000. Die stijging is vooral te danken aan de hoge economische groei van de voorbije jaren. Tot dusver geloofde de overheid dat er 60.000 jobs waren bijgekomen.

Dankzij de opwaartse herziening van de werkgelegenheid heeft de aftredende regering-Verhofstadt II haar doelstelling van 200.000 extra banen gerealiseerd. De christendemocraten en liberalen zijn het eens dat de regering-Leterme I even ambitieus moet zijn.

Maar de vertraging van de economische groei maakt het moeilijker om de forse groei van de werkgelegenheid vol te houden. De groei van de Belgische economie vertraagde in het derde kwartaal tot 0,4 procent, het laagste peil in anderhalf jaar. Economen hadden 0,5 procent groei voorspeld. Aangezien de arbeidsmarkt met vertraging reageert op de conjunctuur zal wellicht ook het aantal jobs niet meer zo snel groeien.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s