karelschiepers-online

volgend jaar betalen wij toch belastingen

Een reactie plaatsen

Wij zullen toch belastingen mogen betalen, ook al is er geen regering. Hiervoor zal er gewerkt worden met ‘voorlopige twaalfden’ (zie hieronder).

clipped from www.demorgen.be

De uittredende paarse regering zal binnenkort in het parlement een ontwerp van financiewet indienen om een eerste schijf van voorlopige kredieten vrij te maken voor het eerste trimester van volgend jaar. Dat heeft de ministerraad maandag beslist. De beslissing is nodig omdat er nog geen nieuwe regering is die een begroting voor volgend jaar heeft kunnen opstellen.
Aangezien er nog geen nieuwe regering is, kan er ook geen begroting worden opgesteld. En zelfs als er de komende dagen een oranje-blauwe regering zou komen, zal die wellicht niet voor het einde van het jaar een begroting voor 2008 door het parlement krijgen.
Om te vermijden dat de werking van de staat blokkeert, moet de uittredende regering daarom een ontwerp van financiewet indienen die voorlopige kredieten vastlegt voor het eerste trimester van volgend jaar. Het ontwerp omvat twee belangrijke artikelen: het ene laat toe belastingen te innen, het andere maakt het mogelijk leningen af te sluiten
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s