karelschiepers-online

internetoproepen rond boycotten Vlamingen

Een reactie plaatsen

Hieronder een aantal voorbeelden van dergelijke oproepen. In het kader van de vrije meningsuiting moet dit kunnen. Maar het blijft twijfelachtig. Het laatste voorbeeld doet denken aan tijden, die wij niet meer wensen.

Dit zal wel allemaal het gevolg zijn van het opbod van de laatste dagen. Het wordt eindelijk eens tijd dat iedereen weer zijn gezond verstand gaat gebruiken en inziet dat er dringend iets moet veranderen.

clipped from www.demorgen.be
De politieke crisis van de laatste dagen laat ook sporen na op het internet. De oorsprong van oproepen is vaak niet te achterhalen, waardoor op verschillende fora gewaarschuwd wordt dat het om een vervalsing gaat. Dat is onder meer het geval voor de oproep om op donderdag 15 november te gaan betogen aan het Vlaams parlement en alle toegangswegen voor het kwart miljoen Vlaamse pendelaars naar de hoofdstad te blokkeren.
De oproep staat op de website http://www.nouvellerevolution.net.tc, waar echter niets over de identiteit van de initiatiefnemers terug te vinden is. De Franstaligen worden opgeroepen om donderdag om 14 uur tegenover het Vlaams parlement te verzamelen. Dat het Vlaams parlement binnen de neutrale zone ligt, waarbinnen men niet mag betogen, wordt daarbij over het hoofd gezien.
Een ander initiatief, dat van minder smaak getuigt, is een gele, vijfhoekige ster met daarin een haan, die de Franstaligen verplicht zouden moeten dragen in de rand rond Brussel
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s