karelschiepers-online

3,5 miljoen euro voor ict in Brussels onderwijs

Een reactie plaatsen

Als alle scholen voor OpenOffice.org zouden kiezen i.p.v. dure software, kan met het geld meer worden gedaan. Bovendien leren leerlingen en ouders dat er ook nog iets anders bestaat dan Office. Bovendien draagt het ook bij aan het gelijke onderwijskansen beleid. Immers ouders worden ook niet meer verplicht software aan te kopen. Zij kunnen hun computers uitrusten met opensource software, die bovendien gratis is en legaal.

clipped from www.datanews.be
De Brusselse regering heeft donderdag de krijtlijnen van de derde fase van het Multimediaplan 2008 goedgekeurd. Met dit plan wil minister Guy Vanhengel (Open VLD) 3,5 miljoen euro investeren in de ict-ondersteuning voor het Brusselse secundair onderwijs. Kiezen voor open standaarden wordt beloond.
“In het verleden werd standaard OpenOffice.org geïnstalleerd om in meer werkposten te kunnen voorzien. In deze editie zullen scholen de kans krijgen te kiezen tussen pc’s die volledig op vrije software draaien en pc’s die een parallelle installatie van Microsoft Windows mee krijgen
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s