karelschiepers-online

Leterme vergelijkt RTBF met radio die oprie tot haat en geweld in Rwanda

Een reactie plaatsen

Voor iemand die de ambities heeft om eerste-minister te worden van alle Belgen, is deze reactie er ver over. Kritiek hebben op een uitzending tot daar toe (of de RTBF objectief is, valt nog maar te bezien). Maar de vergelijking met een zender die aangezet heeft tot volkerenmoord is schandalig.

De reactie zijn dan ook zeer terecht. Excuses zijn dan ook niet slecht. Of dit zal helpen is nog maar de vraag.

clipped from www.demorgen.be
“De RTBF is een zender met een eigen politieke agenda, het is een relict uit het verleden.” Dat zegt voormalig formateur Yves Leterme. “Weten jullie hoe men de RTBF ook wel eens noemt? Radio Mille Collines”. Radio Mille Collines is de Rwandese radiozender die tijdens de genocide opriep tot haat en geweld tegen de Tutsi’s.
naar aanleiding van de RTBF-reportage afgelopen woensdag in “Questions � la Une”. De kijker werd een blik gegund achter de schermen van het formatieberaad. Daarin zei Jo�lle Milquet dat de onderhandelingen te chaotisch verliepen
“Onzin, ” weet Leterme, “het probleem van Milquet is dat ze begeleid wordt door een hele groep van medewerkers, dat ze heel onzeker is en dat ze blijkbaar weinig ervaring heeft met onderhandelen”. Verwijzend naar de uitzending zegt Leterme dat de RTBF zich in deze opwierp als “een propagandazender van Joëlle Milquet”
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s