karelschiepers-online

Venezuela heeft een eigen tijdszone

Een reactie plaatsen

De zoveelste dwaasheid van een leider van een land. Er zijn er wel meer op deze wereld te vinden die rare en domme maatregelen nemen en hun land in een puinhoop veranderen (kijk maar eens naar Zimbabwe). Is deze hier ook mee bezig????

clipped from www.tijd.be
De inwoners van Venezuela hebben zondag hun klokken een half uurtje teruggedraaid. Voortaan zit Venezuela als enige land ter wereld in de tijdszone Greenwich Mean Time (GMT) minus 4,5 uur (Belgische tijd min 5,5 uur). De Venezolaanse president Hugo Chávez zegt op die manier de schoolkinderen wat meer daglicht te gunnen.

De beslissing werd enkele keren uitgesteld, onder meer omdat Adan Chávez, de broer van de president en minister van Onderwijs, op televisie abusievelijk had aankondigd dat de klok een half vooruit- in plaats van teruggedraaid zou worden.

Wegens de ingreep zijn de Venezolaanse ondernemingen verplicht hun computerprogramma’s aan te passen en de werkuren opnieuw in overeenstemming te brengen met die van hun buitenlandse partners. Critici stellen dat dit opnieuw een typische beslissing is van een exentrieke leider die uiteindelijk alles wil veranderen. Chávez verdedigt zijn beslissing door te stellen dat de tijdszones werden opgelegd door de VS.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s