karelschiepers-online

Egypte gaat copyright op zijn monumenten invoeren

Een reactie plaatsen

Een goed idee om op die manier geld binnen te halen. Dit is zeker beter dan weer belastingen te heffen in Egypte. Het blijft echter een vraag hoe men deze wet internationaal kan afdwingen. Hoe kan men vermijden dat er in België reproducties worden verkocht waarop dan geen rechten worden betaald???

clipped from www.hbvl.be

Door de wet kunnen schadevergoedingen gevraagd worden aan makers van reproducties van piramides, van de sfinks en de oude Egyptische monumenten.
Volgens Zahi Hawass, de algemeen-secretaris van de Hoge Raad van Antiquiteiten, is de maatregel gerechtvaardigd omdat er dringend nood is aan financiële middelen om de archeologische sites en monumenten te onderhouden. “De nieuwe wet zal de duplicatie van historische Egyptische monumenten volledig verbieden”, verklaarde hij en voegde eraan toe dat de wet een internationale draagkracht zal hebben. Het parlement onderzoekt binnenkort een wetsontwerp van de regering in die zin, liet het hoofd van de Egyptische Antiquiteiten nog weten.

De maatregel zou evenwel niet de Egyptische ambachtsmannen treffen. Enkel Egypte heeft de legitieme reproductierechten van zijn monumenten, zo luidt het. Om artiesten niet te verhinderen zich te inspireren op de Egyptische kunst, heeft de wet ook slechts betrekking op exacte reproducties

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s