karelschiepers-online

10% meer ondernemingen opgestart in 2007, maar dat is niet voldoende

Een reactie plaatsen

Ook het onderwijs zal meer aandacht moeten besteden aan een ondernemerschap. Leerlingen moeten de mogelijkheid krijgen van creatiever te zijn. Daarnaast zou economie, als leervak, moeten worden ingevoerd in alle richtingen. Jongeren krijgen dan een beter zicht op de werking van de economie en het belang van bedrijven.

Bovendien zal er, in de media, een positiever imago moeten worden opgehangen van ondernemers. Nu worden ze vaak opgevoerd als fraudeurs en profiteurs en niet als mensen die zorgen voor werk en welvaart.

clipped from www.trends.be
In 2007 werden 69.487 ondernemingen opgestart, een stijging van 9,54 procent ten opzichte van 2006, toen er 63.434 ondernemingen van start gingen. De stijging is het grootst in Brussel (15 procent). In Vlaanderen is de stijging met 8 procent het laagst, Wallonië doet het met een stijging van 10 procent iets beter.
Toch is Unizo allerminst euforisch. In de vergelijking met de andere landen van de eurozone doet ons land het immers niet goed. “Nergens zijn minder mensen (2,73 procent van de actieve bevolking) betrokken bij de start van een eigen onderneming
Unizo wijst erop dat er te veel drempels zijn om mensen de stap naar het ondernemerschap te doen zetten. Uit een rondvraag bij driehonderd starters blijkt dat de onzekere toekomst, het sociale statuut van de ondernemer, het vinden van startkapitaal, en de waarborgen die gevraagd worden door de bank de belangrijkste hinderpalen zijn bij de start van een zaak
Unizo wil alvast dat er een vangnet komt voor gefailleerde ondernemers
  blog it
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s