karelschiepers-online

Kennis Nederlands volstaat voor driekwart van jobs

Een reactie plaatsen

Vandaar dat het ook zo belangrijk is dat iedereen (!!!!) eerst goed Nederlands leert.Waarschijnlijk zal hier gaan over jobs die geen contacten inhouden met het buitenland en voor lager geschoolden bedoeld zijn. Voor jobs waarvoor een hoger diploma nodig is, zal talenkennis in de meeste gevallen wel nodig zijn. Misschien moet het onderwijs van vreemde talen eens worden bekeken. Zo zou er in het lager onderwijs meer aandacht moeten zijn voor het Nederlands en geen vreemde taal moeten worden aangeleerd.

clipped from www.demorgen.be

Meertaligheid is geen absolute voorwaarde om als Vlaming in Vlaanderen aan een baan te geraken, blijkt uit een analyse van de ruim 281.000 jobaanbiedingen die vorig jaar via de arbeidsdienst VDAB werden bekendgemaakt, schrijft De Standaard.

In ruim 207.000 vacatures – of driekwart van het totaal – werd alleen een voldoende kennis van het Nederlands gevraagd. Slechts in 27 procent van de jobs is meertaligheid (Frans en/of Engels) vereist.

Toch raakte 17,1 procent van de ruim 281.000 vacatures die er vorig jaar in Vlaanderen waren, niet ingevuld. Bijna een op de zes van alle vacatures bleef vorig jaar dus leeg, net als in 2006.

  blog it
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s