karelschiepers-online

Racistische boeken makkelijk online te verkrijgen

Een reactie plaatsen

Het extreme gedachtengoed (zowel van links, als van rechts) moet worden aangepakt. Dit kan enkel door steeds maar weer aan te tomen dat de democratische rechtsstaat de enige en beste samenlevingsvorm is Het onderwijs heeft hierin een belangrijke opdracht. Het verbieden van boeken is eigenlijk censuur en zal niets oplossen aan het verspreiden van ondemocratisch gedachtengoed.

clipped from www.demorgen.be

Wie een beetje zoekt kan op het internet makkelijk racistische boeken kopen. Het volstaat om online boekhandels te doorzoeken, zoals die van Fnac. Het Belgische Observatorium van extreemrechts protesteert tegen de praktijken, meldt Le Soir vandaag.

Racistische boeken verkopen is niet verboden, maar volgens het observatorium “kan niet zomaar alles verkocht worden. Er moeten keuzes gemaakt worden en daarbij is waakzaamheid geboden”, luidt het.

Het observatorium wil niet dat de verkoop van de boeken meteen stopt, maar wil dat er correcte informatie komt over de ideologische natuur van de boeken. “Dat is nu niet het geval.”

  blog it
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s