karelschiepers-online

Wietboulevard in Maastricht aan Belgische grens

Een reactie plaatsen

Het is nog maar de vraag wie aan wie last veroorzaakt. De Belgen die in België wel mogen gebruiken en niets legaal kunnen kopen of de Nederlanders die de verkoop toestaan.

België kan natuurlijk er ook voor zorgen om de verkoop gecontroleerd toe te staan. Nu gaan de Belgen zich toch bevoorraden in Nederland. Het verbod in Belgi� heeft dus geen effect en is dus eigenlijk hypocriet.

Een andere mogelijkheid is aan de invalswegen naar België vanuit Maastricht strenger te controleren. Waarschijnlijk zal de verkoop zich dan naar elders verplaatsen en misschien meer in de illigaliteit.

We moeten dringend een ander beleid gaan uitwerken.

clipped from www.demorgen.be

De gemeenteraad van Maastricht geeft vandaag groen licht voor de aanleg van de veelbesproken ‘wietboulevard’ in de rand van de stad. De Limburgse randgemeenten vrezen een niet te overziene overlast door het drugstoerisme.
De vergunning voor drie coffeeshops (Mississipi, Smokey en Smurf) wordt vandaag door de burgemeester en wethouders goedgekeurd. Het gaat om een tijdelijke vergunning voor drie jaar
Randgemeenten Lanaken, Riemst en Voeren vrezen dat met de verhuizing van de coffeeshops, de overlast mee verhuist richting Belgische grens
Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld) dreigt met gerechtelijke stappen als de Maastrichtse burgemeester Gerd Leers niet afziet van zijn plan. “Dit is een regelrechte inbreuk op het Verdrag van Schengen. Lidstaten mogen hun overlast niet op elkaar afwentelen”
  blog it
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s