karelschiepers-online

Bijzondere jeugdzorg gaat staken tegen lange wachtlijsten

Een reactie plaatsen

Spijtig dat men tot actie moet overgaan. De Vlaamse overheid had al veel vroeger en veel meer moeten investeren in de bijzonder jeugdzorg. Het is nu hoogtijd. Als je ziet hoe lang sommige jongeren op professionele hulp moeten wachten. Het is een schande!

Ik vraag mij eigenlijk af waarom vanuit het onderwijs geen reactie komt?? Zij worden toch ook met die problematiek geconfronteerd.

clipped from www.demorgen.be
Volgens de vakbonden neemt de crisis in de sector hallucinante vormen aan. “De lange wachtlijsten en de te hoge werklast leiden tot schrijnende situaties. De werkelijkheid tart alle verbeelding. Meer dan duizend jongeren in problematische situaties moeten veel te lang wachten op geschikte hulpverlening. Sommigen vallen gewoon uit de boot.”
De Vlaamse overheid luistert volgens de bonden onvoldoende naar hulpverleners die al jaren in het veld staan. “De ernst van de aangemelde problemen wordt ook nog eens zwaar onderschat. De situatie van de jeugdhulpverlening in Vlaanderen is een schandvlek voor de Vlaamse overheid.”
Volgens de vakbonden is een uitbreiding van alle vormen van hulp nodig. “De toezeggingen en het globaal plan van de minister zijn totaal ontoereikend. Het gemeenschappelijk vakbondsfront wil op korte termijn een ingrijpend plan zien en niet enkel aanpassingen of aanvullingen in de marge”, aldus nog de bonden.
  blog it
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s