karelschiepers-online

50-plussers willen stoppen met werken op 62 jaar

Een reactie plaatsen

Het is iedereen gegund te stoppen met werken, maar wie gaat al die pensioenen betalen. En niet enkel de pensioenen zijn een probleem. Doordat mensen langer leven (en maar goed ook), stijgen de uitgaven voor de gezondheidszorg ook. Ouderen hebben meer zorgen nodig dan jongeren.

In ons huidige systeem is het zo dat de werkenden betalen voor de niet-werkenden. Onze sociale zekerheid wordt immers gefinancierd via een repartitiesysteem. Bovendien is het systeem niet berekend op zoveel mensen die lang leven. Een (slecht’ systeem blijkt dus. Het is dus dringend tijd dit systeem te moderniseren. Dit om te vermijden dat de jongere generatie ook nog andere dingen kan doen dan enkel belastingen betalen om het systeem draaiende te houden.

clipped from www.demorgen.be
Werkende 50-plussers plannen om volledig te stoppen met werken wanneer ze 62 jaar zijn. Vrouwen plannen om iets vroeger te stoppen met werken dan mannen en Vlamingen iets vroeger dan Walen. Dat blijkt uit een enquéte over de overgang van werk naar pensioen.
Het gaat om de gemiddelde leeftijd die de groep van nog werkende 50- tot 69-jarigen aangaf op de vraag wat de geplande leeftijd is voor het stopzetten van alle betaalde arbeid. “Op te merken valt dat het stopzetten van alle betaalde arbeid niet noodzakelijk hetzelfde is als met pensioen gaan. Een klein percentage personen blijft nog een aantal uur per week werken na zijn/haar pensionering”, aldus de FOD Economie
De gemiddelde geplande uitstapleeftijd ligt hoger dan de gemiddelde effectieve pensioenleeftijd. De gemiddelde leeftijd waarop personen een pensioen ontvangen is 60,7 jaar
De stelling dat zowat alle werkenden hun arbeidsduur verminderen vooraleer ze op pensioen gaan, blijkt niet op te gaan
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s