karelschiepers-online

de werkloosheid bij jonge allochtonen is gehalveerd

Een reactie plaatsen

Is dat een wonder? Eerder het gevolg van inspanningen van het bedrijfsleven dat ervoor zorgt dat er arbeidsplaatsen gecreëerd worden.
clipped from www.demorgen.be
Het aantal allochtone jongeren zonder werk is spectaculair gedaald. Dat blijkt uit de gedetailleerde werkloosheidscijfers van de arbeidsdienst VDAB voor de maand december van vorig jaar, schrijft de krant De Standaard.
Arbeidssocioloog Jan Hertogen, die de werkloosheidscijfers analyseerde, heeft het over “een wonder”. Eind december 2007 telde Vlaanderen in totaal 39 procent minder jongeren zonder baan dan twee jaar voordien, in december 2005. Bij de laaggeschoolde jongeren was er een daling met 32 procent
het meest uitgesproken voor de groep jongeren van allochtone afkomst, vooral uit de Maghreb-landen en Turkije, die in de zogenaamde dertien Vlaamse centrumsteden wonen. Het gaat daarbij om alle grote Vlaamse steden, plus de Limburgse mijngemeenten.
In die dertien steden loopt sinds twee jaar het jeugdwerkloosheidsplan, dat voorziet in een specifieke begeleiding van jongeren in hun zoektocht naar een baan. De VDAB werkt daarvoor samen met de lokale overheden en derdenorganisaties.
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s