karelschiepers-online

Afschaffen van steun aan de oud-krijgsgevangenen is een domme beslissing van De Crem

Een reactie plaatsen

Wat is dat nu weer voor een domme beslissing en de manier waarop!!! Hij zou organisaties die jongeren bewust willen maken van de gevaren van fanatici beter steunen. Hij had er beter voor gezorgd dat deze organisaties meer steun krijgen in plaats van minder. Het lijkt er inderdaad op dat hij alles van zijn voorganger wil afschaffen. Niet dat die zo geweldig was. Maar zijn steun aan de oud-gevangenen was een goede beslissing.

De Crem weet zeker nog niet dat enkel door jongeren met hun neus op feiten te drukken, hen kan overtuigen van de gevaren van extremisten. Een bezoek aan een concentratiekamp onder begeleiding van een oud-gevangene is daar een voorbeeld van.

clipped from www.demorgen.be

Belgische overlevenden van het concentratiekamp Buchenwald zijn geschokt omdat minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) beslist heeft geen bussen van Defensie meer ter beschikking te stellen voor hun jaarlijkse pelgrimstocht. Dat schrijft La Libre Belgique vrijdag.

De Crem stelt dat de bus van Defensie concurrentie betekent voor privéfirma’s. Volgens La Libre Belgique denken de overlevenden van Buchenwald eerder dat de nieuwe minister het werk van zijn voorganger André Flahaut teniet wil doen.

Het Instituut voor Veteranen (NIOOO) heeft ook een laconieke boodschap ontvangen van De Crem. Het project dat bijna 400 jongeren uit het hele land van 10 tot 14 april naar Buchenwald en Dora zou brengen, krijgt geen steun van de minister, klinkt het.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s