karelschiepers-online

bij geweld op leraar, brandweerman,… wordt onmiddelijk de bevoegde magistraat ingelicht

Een reactie plaatsen

Jammer dat dit nodig is en dat sommigen geen normbesef meer hebben. Goed dat niet iedereen over de schreef gaat. maar zij die dat wel doen, moeten dan maar hard worden aangepakt.

Straffen wil daarom nog niet zeggen dat ze allemaal naar de gevangenis moeten. Wij zouden er eens moeten over nadenken of geen instellingen nodig zijn waar enkel opgevoed wordt. (Met een vorm van militaire discipline).

clipped from www.demorgen.be

Magistraten moeten persoonlijk en onmiddellijk ingelicht moeten worden wanneer mensen die een taak van algemeen belang waarnemen en contact hebben met het publiek, het slachtoffer worden van gewelddaden. Dat is het gevolg van richtlijnen die het College van Procureurs-generaal op 26 februari 2008 uitvaardigde voor de magistraten van het openbaar ministerie en de politieagenten.

Het betreft onder meer begeleiders, bestuurders en loketbedienden van de openbare vervoersmaatschappijen, postbodes, brandweerlieden, ambulanciers en het personeel van onderwijsinstellingen.
Wanneer de ernst van de feiten geen aanhouding rechtvaardigt, zal het openbaar ministerie andere rechtsmiddelen inzetten, zoals een dagvaarding om te verschijnen voor de correctionele rechtbank, strafbemiddeling of een minnelijke schikking. “De daders van de feiten zullen in ieder geval op een vastberaden manier aan de gangbare normen worden herinnerd”, aldus het College
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s