karelschiepers-online

google apps in het onderwijs

Een reactie plaatsen

Google Apps ziet er inderdaad vrij handig uit. Zoho.com is volgens mij ook een goed alternatief en heeft gelijkaardige mogelijkheden. Deze tools zijn waarschijnlijk belangrijke alternatieven voor de software die nu gebruikt wordt in de school. Maar of het onderwijs zal overschakelen, is nog maar de vraag.

Maar wij moeten inderdaad opletten niet al te afhankelijk te worden van één firma, multinational of niet. Iedere economist kan je uitleggen dat een monopolie of een quasimonopolie gevaarlijk is en meestal zorgt voor slechte service.

clipped from wilfredrubens.typepad.com
Eén van de belangrijke technologische ontwikkelingen in relatie tot leren, is mijns inziens Google Apps: via je browser werk je aan tekstdocumenten, spreadsheets of presentaties. Vervolgens sla je deze ook online op (dus niet meer op je PC). En dat kun je ook samen met anderen doen. Erg handig, en bovendien gratis (Google beschikt natuurlijk wel over jouw gegevens). Steeds meer onderwijsinstellingen lijken zich daarom te oriënteren op Google Apps als alternatief voor Microsoft software.
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s