karelschiepers-online

chantage met gsm-foto’s

Een reactie plaatsen

Dat is natuurlijk het gevolg van het bestaan van gsm’s. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat je er ongestraft misbruik van mag maken.

Het maken van foto’s van mensen zonder hun toestemming is misbruik. Het is immers een schending van de privacy. Wie dit doet en dan ook nog chantage wil plegen moet gestraft worden.

Uiteraard moet jongeren ook geleerd worden dat je anderen niet mag chanteren. Is dat niet zoiets als het bijbrengen van waarden en normen? Eigenlijk is maar ��n belangrijk: respecteer de ander!

clipped from www.demorgen.be

Het Brusselse parket heeft diverse klachten gekregen van mensen die afgeperst werden met gsm-foto’s. “We krijgen de jongste tijd almaar meer klachten binnen van mensen die te horen kregen dat ze gefilmd werden terwijl ze op het toilet zaten, terwijl ze als vrouw onder tafel de benen kruisten en meer van dat”, bevestigt het Brusselse parket.

De beelden zijn doorgaans gefilmd met een gsm. Aan de slachtoffers wordt verteld dat het filmpje wel eens op een drukbezochte website zoals Youtube zou kunnen belanden. (belga/gb)

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s