karelschiepers-online

jongeren uit buso vinden moeilijk werk

Een reactie plaatsen

Weet de minister al wat de oorzaak is? Uit het artikel blijkt dit niet.

Heeft hij al een voorstel om er iets aan te doen? Of gaan we gewoon wachten tot de economie meer aantrekt en deze jongeren ‘automatisch’ werk vinden?

clipped from www.knack.be
Het aantal werkloze jongeren dat afgestudeerd is in het buitengewoon secundair onderwijs (buso) blijft hoog. Hoewel het globale werkloosheidscijfer gunstig evolueert, gaat het niet voor alle groepen even snel de goede kant uit. Terwijl het aantal werklozen vorig jaar gemiddeld met 23 procent daalde, blijkt dat bij de groep met een buso-diploma slechts 6 procent te bedragen.
Een jaar na het afstuderen zijn nog altijd meer dan vier op de tien buso-jongeren niet aan de slag. Dat is bijna vier keer zoveel als het Vlaamse gemiddelde. Vooral voeding en tuinbouw blijken moeilijke sectoren te zijn: in dat laatste geval is zelfs meer dan zes op de tien werkloos na twaalf maanden. Ook bij mechanica/elektriciteit en personenzorg verloopt de zoektocht naar een baan zelden van een leien dakje. Ondanks de hoge werkloosheidscijfers gaat het toch de goede kant uit, zij het erg traag.
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s