karelschiepers-online

computerspelletjes en rijgedrag

Een reactie plaatsen

Als het experiment hieronder ook waar is in het verkeer, wat moeten wij dan daaruit concluederen. dat die spelletjes moeten verboden worden of dat er een leeftijd geplakt moet worden op het spelen ervan. En als dit latste zou moeten gebeuren (zoals Vlaams Belang wil leeftijdsbepalingen voor computergames 219694) vanaf welke leeftijd???

Het is gewoon beter iedereen duidelijk te maken dat spelletjes spelen iets anders is dan de realiteit (opvoeden m.a.w.). Dit lijkt mij beter dan weer een nieuw staatsorgaan te installeren.

clipped from www.demorgen.be
Het spelen van racespelletjes kan leiden tot roekeloos rijgedrag. Liefhebbers van racegames zouden namelijk huftiger en competitiever rijden dan anderen, concluderen onderzoekers van een universiteit uit München. Ze besluiten ook dat het spelen van een racegame de gamer in een staat doet verkeren waarin hij meer risico’s neemt dan hij normaal zou doen, meldt de Telegraaf.
Het onderzoek is dus duidelijk over die experimentele situatie. Of het experiment ook toelaat iets te zeggen over het gedrag van de studenten op de baan, is dan weer iets anders.
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s