karelschiepers-online

wet nodig tegen neonazi’s?

Een reactie plaatsen

Ik denk dat het enige dat helpt opvoeding is. Het verbieden van organisaties en bijeenkomsten, hoe verwerpelijk ook, zal ideeën niet uitroeien.

De waarden van een democratische rechtsstaat in de verf zetten, zal wel helpen. daarom is het meer dan nodig om aandacht te besteden aan de herdenking van de holocaust en andere grove schendingen van de mensenrechten over aal ter wereld. Onnodig te schrijven dat het onderwijs hierin een belangrijke rol dient te spelen.

clipped from www.demorgen.be

Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael wil dat het gerecht de mogelijkheid krijgt op te treden tegen neonazistische organisaties zoals Blood and Honour. Hij doet zijn oproep naar aanleiding van twee Hitler-herdenkingen die dit weekend plaatsvinden. Open Vld en de groenen gaan alvast op de vraag in.
Dewael zei ook er ook geen voorstander van te zijn om de minister van Binnenlandse Zaken de bevoegdheid te geven om manifestaties te verbieden of bepaalde organisaties buiten de wet te stellen. Dat komt de rechter toe, vindt hij. Daarom vroeg hij het parlement om een wettelijk initiatief te nemen om dit mogelijk te maken. Een gelijkaardig wetsvoorstel sneuvelde op het einde van de vorige legislatuur.
  blog it
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s