karelschiepers-online

geen plaats in gesloten jeugdinstelling

Een reactie plaatsen

Alweer geen plaats voor een minderjarige die een misdrijf heeft gepleegd. Wij moeten natuurlijk opletten dat er geen vorm van straffeloosheid ontstaat en dat sommigen zich alles gaan permitteren. Bovendien kan dit ook leiden tot het verminderen van de motivatie bij de politie. Eigenlijk een rechtsstaat onwaardig.
clipped from www.hbvl.be
Een 16-jarige jongen die betrokken was bij een gewapende overval in Nijvel is zondag naar een open jeugdinstelling overgebracht omdat er geen plaats was in een gesloten instelling.

De jongen was samen met enkele meerderjarige verdachten betrokken bij een gewapende overval op een krantenwinkel. Hij werd opgepakt toen hij tegen overdreven snelheid en zonder rijbewijs door Brussel reed. De jeugdrechter wou hem plaatsen in een gesloten instelling, maar er was opnieuw geen plek vrij. De verdachte werd daarop naar de open instelling van Fraiponts gebracht.

Achttien

De jongen is slechts ��n van de achttien minderjarigen die gisteren ter beschikking gesteld zijn van het Brusselse parket. De meesten van hen konden na verhoor beschikken of opgevangen worden.

  blog it
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s