karelschiepers-online

e-mail slecht voor de gezondheid en het IQ

Een reactie plaatsen

Een opmerkelijke studie. Wie gaat zo niet om met mails?

De tips op het einde van onderstaande tekst, kunnen de stress verminderen. Misschien er toch maar eens rekening me houden!?

clipped from www.demorgen.be
De digitale vorm van communicatie leidt tot ��n van de belangrijkste oorzaken van stress. Slechts weinigen kunnen de melding of het beltoontje van de mail weerstaan. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Glasgow.
Liefst vier uur per dag zijn we in de weer met het checken en versturen van berichtjes. Twee op de drie gebruikers checkt die e-mail bijna dwangmatig, zonder zakelijke noodzaak. Wie dat doet, raakt minder geconcentreerd en werkt minder productief.
het gemiddelde IQ aan het eind van een werkdag met 10 punten daalde als gevolg van de continue stroom e-mails. Ter vergelijking: wie marihuana rookt, verliest ‘slechts` 4 punten.
Nuttiger is allicht om e-mails te sorteren zodat alle mail op de juiste plek terecht komt. Ook moeten niet meteen alle bezigheden eraan geloven als een mailtje binnenkomt. Beter is op vaste tijdstippen de boodschappen te controleren of te versturen. Zo houdt men ook beter overzicht in het mailgebeuren.
  blog it
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s