karelschiepers-online

minister gaat studenten uit ‘doelgroepen’ naar lerarenberoep lokken

Een reactie plaatsen

Of dit een oplossing zal zijn voor het lerarentekort is nog maar de vraag. Het zal wel helpen. Ik vrees dat het niet voldoende is. Het globaal aantrekkelijker maken van de job zal wel helpen. Leerkrachten hebben wel veel vakantie en ontvangen een redelijke verloning (als is dat natuurlijk nooit genoeg), maar de materiële middelen zijn beperkt.

Wie moet nu niet lesgeven in een hete klas? Welke leerkracht heeft een computer van zijn werkgever om thuis zijn lessen voor te bereiden? Beschikt iedereen over voldoende computers in school? Is de ondersteuning door de directie voldoende? Is er niet te veel administratieve rompslomp? Wordt er niet vergaderd omwille van het verslag en niet de inhoud? …..

Er is dus nog werk aan de winkel….

clipped from www.demorgen.be

De Vlaamse regering maakt de komende 3 academiejaren een half miljoen euro vrij om mensen uit nieuwe doelgroepen aan te trekken voor de lerarenopleiding. De middelen gaan naar diversiteitsprojecten, die de instroom moeten bevorderen van bijvoorbeeld studenten uit minder begoede milieu’s, allochtonen en studenten met een functiebeperking.
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s