karelschiepers-online

verkeer neemt nog toe ondankt hoge brandstofprijs

Een reactie plaatsen

Normaal zou je kunnen verwachten dat bij een toename van de prijs, de gekochte hoeveelheid daalt. Dat is de (eenvoudige) economische theorie.

Maar die reactie komt er niet altijd op korte termijn. Dus op iets langere termijn kan een hogere prijs voor brandstof ervoor zorgen dat er minder verkeer is (zoals het Vlaams verkeerscentrum verwacht). Maar dan moeten de mensen ook een alternatief hebben. En dat heeft niet iedereen ter beschikking. Bovendien is het openbaar vervoer minder flexibel dan de auto.

clipped from www.demorgen.be

Ondanks de dure brandstofprijzen is het verkeer op de autowegen in Vlaanderen nog niet afgenomen. In de eerste jaarhelft werden 4 procent meer voertuigen opgetekend.

Opvallend is dat ook in het weekend meer wordt gereden. Het verkeerscentrum merkt wel dat het vrachtverkeer de Brusselse Ring begint te mijden. Rond Antwerpen en in de grensgebieden was er wel een stijging.

Het Vlaams verkeerscentrum verwacht dat de automobilist met vertraging reageert op de dure brandstof en dat er op termijn dus wel een daling zal zijn. (belga/mvl)

  blog it
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s