karelschiepers-online

resolutie in Vlaams Parlement om games uit negatieve sfeer te halen

Een reactie plaatsen

Dat is een goed idee. Ook de aandacht die er in een lerarenopleiding moet komen voor het gebruik van games in de lessen is positief.

Maar men moet ook de huidige leerkrachten niet vergeten. voor hen moeten er ook opleidingen en studiedagen worden georganiseerd over het gebruik van games.

Bovendien is het nodig dat er meer educatieve games worden ontwikkeld. Want ze zullen maar worden gebruikt in de lessen als ze voorhanden zijn.

Hieronder enkele citaten:

clipped from www.demorgen.be
Bij de resolutie hoort een Centrum Mediawijsheid, dat net zoals in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, ouders en leerkrachten wegwijs moet maken in de wereld van videogames.
Met hun resolutie komen de meerderheidspartijen en Groen! tegemoet aan de conclusies van die studie. “Vlaanderen heeft een rijke traditie aan strips en animatiefilms, die we via games levendig kunnen houden”, zo luidt de redenering van de parlementsleden. De auteurs van de resolutie willen er ook alles aan doen om de bescheiden game-industrie in Vlaanderen te houden. Op dit moment werkt er een vijftal bedrijven in de videogameindustrie en de afgelopen tien jaar werden er twee Vlaamse games (Divine Divinity en Outcast) een internationale hit.
master ‘gameontwikkeling’ aan universiteiten en hogescholen moet studenten aanzetten om hun kansen te wagen in de game-industrie. Ook in de lerarenopleiding wordt er voortaan meer tijd besteed aan games, zodat leerkrachten niet langer afkerig staan tegenover games in hun lessen
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s