karelschiepers-online

De Netwerkschool: een idee voor Vlaanderen

Een reactie plaatsen

hieronder een selectie van het ‘innovatieplatform in Nederland‘. Het oprichten van zo’n Netwerkschool lijkt mij ook iets om in Vlaanderen uit te proberen.

 • onderwijs – Innovatieplatform
  • Netwerkschool
   De Netwerkschool bestaat in de vorm van een ondernemingsplan voor een nieuw op te richten school voor leerlingen van boven de 12 jaar. De Netwerkschool is nadrukkelijk geen modelschool, maar een model voor een school. De Netwerkschool is in 2006 onder begeleiding van Frank Kalshoven uitgewerkt door een groep enthousiaste docenten in het MBO. Het doel van de Netwerkschool is verdubbeling van het rendement in het onderwijs. Dit wordt gerealiseerd door de netwerkfunctie van de school in de buurt sterk te verbeteren, door beter te gaan samenwerken met bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties en ook door diensten te leveren aan de omgeving. Zo kan het financiële rendement verhoogd worden door kostenverlaging en verhoging van de arbeidsproductiviteit. Die laatste verhoging treedt ook op door het beter toepassen van ICT-mogelijkheden. Bij de Netwerkschool wordt op ruime schaal gebruik gemaakt van e-learning (en e-toetsing) in het gewenste tempo van de leerling.
   De medewerkers van de Netwerkschool werken op basis van diverse soorten dienstverbanden en arbeidscontracten, variërend van een voltijds vast contract tot eenmalige projectbijdragen. De school is het hele jaar open; leerlingen en medewerkers kunnen vakantiedagen opnemen zoals dat elders in de samenleving gebruikelijk is, dus niet langer gebonden aan vaste schoolvakanties. De jaarlijkse onderwijstijd zal aanzienlijk hoger zijn dan nu gebruikelijk is.

   Het is de bedoeling dat de netwerkschool in 2009 van start kan gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s