karelschiepers-online

Anciaux had al veel vroeger een plan tegen armoede kunnen uitwerken

Een reactie plaatsen

Als “eerlijke tegenbeweging” bij de miljarden die de overheid in het bankwezen stopt, pleit Vlaams minister Bert Anciaux op zijn site dat de overheid een masterplan uitwerkt tegen armoede.

Waarom denk hij daar nu pas aan? Hoelang is hij als minister? En wat heeft het één met het ander te maken? Een masterplan tegen de armoede had er al lang moeten zijn.

Bovendien zijn vele armen waarschijnlijk ook klant bij een bank. Voor hen is het goed dat de overheid probeert de banksector recht te houden. Al is het maar om te voorkomen dat bij een faling de uitstaande schuldvorderingen van de bank (de kredieten die mensen zijn aangegaan) worden teruggevraagd.

Het lijkt er weer op alsof de minister compensatie wil voor de zogenaamde cadeaus aan de bankiers. Het zijn echter niet de bankiers wel de klanten (zowel spaarders als kredietnemers) van de bank die worden beschermd. Het zou daarom goed zijn eens te pleiten voor een onderzoek naar de oorzaken van de bankcrisis (of het falen van het toezicht door de overheid). Dit is beter dan zaken te koppelen die niets met elkaar te maken hebben.

Bron: De Morgen Binnenland – Anciaux wil masterplan tegen armoede als compensatie voor banksteun 465444

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s